Speel nu backgammon in onze gezellige community! Geheel gratis!

Backgammon als denksport

In december wordt Flash uitgeschakeld in de meeste grote browsers (Firefox, Opera, Microsoft Edge, Apple Safari). Het is dan niet meer mogelijk om het spel te spelen via de browser. Klik hier (google support forum) voor alternatieve oplossingen hiervoor!
Backgammon is een spel dat nooit gelijk is. Is het een geluksspel? Mogelijk heb je er geluk bij nodig maar het is ook een denkspel. Zeker is het ook dat je ervaring moet hebben wil je dit spel goed kunnen spelen.
 
Er zijn verschillende zetten die regelmatig terugkomen. In een online gratis multiplay backgammon site kan je heel goed die zetten oefenen. Het zijn de zetten zoals bijvoorbeeld een 1 en 6, 4 en 2 , en  3 en 5. Standaard zet je deze zetten als je eenmaal een geoefende speler bent.
 
Het leuke van online backgammon spelen is, dat het in een backgammon community gebeurt waarbij je de spelers begint te kennen.
 
Je ontmoet daar spelers die voorzichtig spelen ,maar ook spelers die veel risico nemen en aanvallend spelen. Zelf speel ik het liefste aanvallend en neem daarbij veel risico’s.  Kan je echter wel veel punten kosten.
 
Het leuke van online spelen is het feit dat er gebruik gemaakt wordt van het Fibs rating systeem en je zeker in het begin met flinke sprongen ingeschaald wordt op jouw niveau. Maar daarna wordt het lastiger en zal je echt goed moeten trainen en veel moeten spelen om hogerop te komen.
 
Het is een spel dat nooit verveelt, altijd anders is en  je ook nog eens contact hebt met je medespelers.
 
Al met al een spel wat ik iedereen aanraad.

(dit is een tekst van backgammonisland speler Arie)


speel gratis backgammon